Coach Monique Derks

Over mij

Wat een prachtig vak!

Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van andere mensen, om hen te helpen verder te komen. Inmiddels ben ik nu ruim 10 jaar coach en wat heb ik in een prachtig vak!  Waarom maken mensen bepaalde keuzes, of laten zij die juist na, waarom ervaart de ene mens zijn leven als gelukkig en succesvol en ziet de ander alleen zijn eigen falen? De gezamenlijke zoektocht naar de antwoorden daarop, is wat mij drijft.

Coach als klankbord en spiegel

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een intrinsieke kracht heeft, die je kan brengen waar je wil zijn. In mijn coaching laat ik je die kracht (her)ontdekken. Dat doe ik door de verbinding met je aan te gaan. In dit proces ben ik klankbord en houd ik je een spiegel voor. Samen gaan we op zoek naar de factoren die de beweging op gang brengen en houden.

Coachen vanuit gevoel… 

Intuïtieve coaching, dat is vooral hoe ik werk. Dat is een manier van coachen die verder gaat dan theorieën en methodes, waarbij ik als coach op gevoel weet wanneer en hoe ik ingrijp in een gesprek. Zo reik ik handvatten aan om jezelf beter te leren kennen en te weten hoe je anders kunt omgaan met zaken waar je tegenaan loopt.

… en coachen om patronen te doorbreken

Daarnaast gebruik ik mijn ervaring als systemisch coach. Dat betekent dat ik zichtbaar maak wat onder de oppervlakte leeft: welke patronen en ongeschreven regels, gewoontes en gedrag zorgen ervoor dat jij niet het beste uit jezelf haalt? Ik prikkel en daag je uit binnen een veilige omgeving. Zo ga je zelf actief op zoek naar jouw drijfveren, je kwaliteiten en wat je tegenhoudt om die vaker in te zetten. En werk je naar een oplossing.

Chat openen
Hoi, brand los!